miercuri, 23 iunie 2010

Trecutul care te ajunge din urma sau iti mai da o sansa?

Probabil ca tuturor li s-a intamplat sa regaseasca in prezent trecutul mai mult sau mai putin indepartat, in forme cat se poate de banale, ciudate sau intamplatoare. Probabil ca toti simtim o anumita nostalgie si o anumita bucurie atunci cand se intampla asa, indiferent de motivele pentru care prezentul acelui moment a devenit trecutul prezentului.
Pe mine una, intamplarile de genul acesta (cum probabil am mai spus) ma fac sa merg mai departe si mi-e drag sa-mi vad trecutul in prezent, mor de curiozitate ce s-a intamplat in timpul trecut pana in prezent, si ma bucur de implinirile lui sau ma intristez din cauza necazurilor lui .
De cele mai multe ori, "intalnirea" e atat de fireasca si placuta incat te face sa te gandesti ca 1 - 2, 6 - 10 ani nu au insemnat nimic, ai facut atat de multe si de fapt .... nimic, te-ai schimbat, sau nu ..... te-ai maturizat sau din contra ai invatat sa privesti viata cu ochii unui copil, ai invatat sa iei lucrurile mai usor, ai invatat sa nu te mai bazezi pe nimeni decat pe propria-ti persoana sau cine mai stie ce descopera fiecare.
Parca totul pare mai usor si iti da un sentiment cald de confort si de ACASA oricat de putin a insemnat acel acasa in urma cu "n" ani.
Parca te exprimi mai usor si poti spune ceea ce gandesti fara sa te mai gandesti ca interlocutorul poate interpreta gresit si .... surpriza .... de data asta chiar el/ea e cea care pune intrebari pentru a-si lamuri eventualele nelamuriri. Pare si pari, pareti mai sinceri ca niciodata, fara ascunzisuri si fara teama de a nu spune/face ce "nu trebuie" pentru ca probabil nu va mai leaga nimic, desi va leaga atat de multe.....
Si, pentru ca se spune ca "everything happens for a reason", te asezi intr-un colt de suflet (vrand/nevrand), ca maimutica dintr-un poster celebru, si incepi sa despici firul in patru, de data asta nu pentru a vedea ce gandeste celalalt sau ce intentii are, de data asta ... pentru a intelege, "de ce?", de ce ingerul sau demonul ti-au adus trecutul in prezent, care e "reason-ul" pentru care s-a intamplat asa? Si de ce acum? Acum cand esti sau nu impacat cu tine insuti. Oare ingerul sau demonul au avut un scop, sau pur si simplu au incurcat itele mult prea complicate pentru un om de rand si uneori chiar si pentru ei :)
Poate ca e doar o forma de a rezolva niste umbre care ti-au ramas ascunse in subconstient si carora nu le-ai dat importanta.
De data asta indiferent ce se poate intampla simti ca te poti bucura doar pentru ca se intampla si doar pentru ca el/ea sunt acolo ..... trecutul tau e in prezentul tau si culmea te face sa te simti bine :). Oare asta a lipsit prezentului de atunci? Intelegerea, interesul dezinteresat, cuvintele spuse nu doar pentru a fi spuse ....
Timpul ..... timpul cel care va deveni din nou trecut trebuie sa stie raspunsul la intrebarea aceasta :) nu-i asa?


P.S. Cititi cuvintele fara a le transforma intr-o oarecare dorinta ascunsa a mea sau a trecutului din prezent :P

Niciun comentariu: